Kunstbokhandelen B*stard
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

 

Produkter fra Anne Tveit Knutsen

Jeg er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, og gikk ut med hovedfag i 2004. At jeg også er utdannet sykepleier er med på å prege mitt kunstnerskap. Jeg fokuserer på mennesker i ulike livssituasjoner, og brenner for at mennesker, uansett ressurser, livssituasjon og posisjoner, skal bli møtt med samme respekt i samfunnet. Mennesker jeg møter, relasjoner og urettferdighet motiverer meg til å lage kunst, og særlig mennesker og grupper som ikke alltid roper høyest.

Siden 2012 har jeg arbeidet med serien Am I too loud. Den første videoen i denne serien mottok i 2013 juryens spesialpris ved den nordisk/russisk portrettutstillingen PORTRÆT NU. En annen video i serien, Til Far, ble innkjøpt til KODE i 2016, av Innkjøpskomiteen for Norsk Kunsthåndverk. Mitt siste store prosjekt er arbeidet med filmen Tvillingsong. Møtet med tvillingene Eli og Toril, som lever med en utviklingshemming, har vært/er en sterk motivasjon til å fortsette å lage kunstdokumentarer.

Gjennom arbeidene mine ønsker jeg å få frem en sanselighet og følsomhet, og gi rom for det ordløse. Jeg insisterer på et annet blikk enn det som er samfunnsmessig rådende. Arbeidene mine preges av en enkel, men tydelig formal bearbeiding av ytre virkelighet, samtidig som jeg forventer at betrakteren skal bruke tid på det stillfarne. Dette er min kunstneriske agenda, og den viser seg på ulike måter. Mest gjennom video og film, men også artist books, og utstillinger som viser mer av prosessen.

Jeg har nå kommet til en milepæl i mitt kunstnerskap, hvor jeg har opparbeidet en god del verk, som jeg nå har samlet i boken Am I too loud, i samarbeid med grafisk designer, Marianne Vigtel Hølland. Jeg ønsker å gi betrakteren mulighet til å se arbeidene mine i en ny kontekst. Her gir bokformatet meg muligheter som film og video ikke gir.

1
Viser 1 til 1 (av 1 produkter)

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke